Nagovor predsednice

Judita Mathans Šarlah, predsednica Lions kluba Celje Mozaik v lionističnem letu 2022 – 2023

Nagovor predsednice Lions kluba Celje Mozaik v lionističnem letu 2022/2023

Letos mineva 105 let od ustanovitve prvega Lions kluba v Chicagu, Illinois, ZDA.

Pobudnik in ustanovitelj je bil zavarovalničar Melvin Jones, ki je tedanje poslovneže iz Chicaga motiviral za delovanje v humanitarnih dejavnostih. Prelomnico v delovanju Lionizma je prineslo sodelovanje z Helen Keller, ameriško gluhonemo in slepo pisateljico, ki je lionizmu pokazala novo smer delovanja – boj proti slepoti. Lioniste je poimenovala »Vitezi slepih v boju proti temi«. Prav člani Lions klubov so v tridesetih letih prejšnjega stoletja izumili palico za slepe, žepno Braillovo pisavo ter ustanovili prvo šolo za pse vodnike. V vseh teh letih delovanja se je lionizem širil po vseh celinah sveta. Danes smo lionisti del največje svetovne dobrodelne nevladna organizacija prostovoljcev, najrazličnejših izobrazb in poklicev, v skoraj 200 državah sveta.

Prihodnje leto bomo obeležili 25. obletnico uspešnega delovanja našega kluba, kateri je v Celju in okolici pustil sledi številnih dobrodelnih projektov, ki so postali stalnica v našem okolju, kot so Donirana hrana, Tečem, da pomagam, Festival dežnikov, Znani Celjani kuhajo, dobrodelne stojnice itd. Ker so spremembe stalnica v naši družbi, se Lionisti neprestano odzivamo na spremembe in s tem tudi na potrebe naše okolice. Tako bomo tudi v prihodnje pomagali vsem, ki so pomoči potrebni oz. najbolj ranljivi v našem okolju.

Ob začetku letošnjega Lionističnega leta bi se želela vsem članicam našega kluba zahvaliti za zaupanje ob vodenju kluba. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi članice Lions kluba Celje Mozaik v sodelovanju z ostalimi Lions in Leo klubi v Celju in širše še naprej uspešno sledile našemu poslanstvu:

» WE SERVE – POMAGAMO!«

Judita Methans Šarlah, univ. dipl. ekon.