Celjski osnovnošolci risali Plakat miru

Celjski osnovnošolci risali Plakat miru

V začetku novembra 2021 smo uspešno zaključili še eno tradicionalno aktivnost našega Lions kluba – sponzoriranje mednarodnega Lions likovnega natečaja pod naslovom »PLAKAT MIRU«. Letos so se na pobudo našega Lions kluba Celje Mozaik otrokom po vsem svetu pridružili učenci treh celjskih osnovnih šol in slikali risbice na letošnjo temo »Vsi smo povezani«. To so učenci iz Osnovne šole Lava, II. osnovne šole Celje in Osnovne šole Hudinja.

 

Učenci so s svojimi likovnimi deli vizualno izrazili svoj pogled na tisto, kar nas kljub globalni pandemiji še vedno povezuje.  Čeprav je izvedba zaradi pandemije tokrat potekala v manjšem obsegu kot prejšnja leta, je bilo veselje učencev in navdušenje med njimi veliko.

Najboljše tri slike smo poslali na naslednjo stopnjo tekmovanja na ravni Lions distrikta 129 Slovenija. Sodelujočim šolam smo podelili priznanja, prav tako tudi učenkam treh izbranih slik, ki so jih naslikale učenke: Pia Krajnc iz OŠ Lava,  Lana Klöckl iz II. osnovne šole Celje in Nika Hostnik iz OŠ Hudinja.

Vsem sodelujočim šolam, učencem in njihovim likovnim mentorjem iskrena zahvala in priznanje, saj so s svojim sodelovanjem dokazali, da ostajamo povezani in aktivni tudi v težkih časih.