Lorena Hus – »The Queen of Motivation«

Preko 600 slovenskih in tujih Lions članov in članic se je že udeležilo LIONS izobraževanj, ki jih Lorena Hus izvaja z neizmerno energijo in pozitivizmom. Lorena je mednarodna certificirana Lions predavateljica, slovenski lions člani jo poznajo med drugim po vsakoletnih večdnevnih izobraževanjih za bodoče Lions predsednike, izobražuje tudi bodoče guvernerje. V LCI krogih je zaradi svoje pozitivne energije pridobila vzdevek »The Queen of Motivation – kraljica motivacije«.

Lorena Hus Lions predavateljica_kandidatka za mednarodno direktorico LCI
Lorena Hus Lions predavateljica

Lorena se je kmalu po včlanitvi v LIONS organizacijo vključila v »Lions šolo« našega distrikta. Organizirala je različne dogodke in kot predavateljica izvedla številna usposabljanja za člane s področja vodenja in motivacije.

Kot GLT koordinatorka je nadaljevala izjemno delo liona Andreja Škarabota, vzpostavila je sodobne načine usposabljanj za lionke in lione v našem distriktu in na mednarodnih usposabljanjih.

 

V letu 2014 je v Sarajevu po opravljenem izobraževanju in izpitu, prejela certifikat FDI – Faculty Development Institute, ki ga je morala potrditi s  samostojno organizacijo RLLI (regionalno izobraževanje za voditelje v Lions organizaciji) izobraževanja. Prvo izobraževanje sta organizirala z Lions članom Darkom Čuruvijo na Hrvaškem, potem pa je samostojno organizirala RLLI izobraževanje tudi v Sloveniji.

Od takrat organizira vsakoletna večdnevna izobraževanja za bodoče predsednike, RLLI, ELLI (izobraževanje za bodoče vodje v Lions organizaciji) in  izobraževanja za nove člane, tajnike, zakladnike ter vrsto drugih izobraževanj za posamezna področja dobrodelnosti.

Leta 2020 je organizirala in izvedla izobraževanje za Certificirane guiding lione, ki jih je sedaj v Sloveniji kar 23.

Na področju mednarodnih Lions izobraževanj je sodelovala kot predavateljica na ALLI izobraževanjih za bodoče guvernerje v Bolgariji (Sofija) in v Makedoniji (Skopje).

Lorena je tudi redna predavateljica na RLLI izobraževanjih na Hrvaškem – v distriktu 126; na povabilo distrikta je sodelovala tudi na njihovih drugih izobraževanjih.

Leta 2021 je bila predavateljica na RLLI izobraževanju, ki so ga organizirali Lions člani iz Makedonije.

Na povabilo PDG Dorijana Maršiča je v Črni Gori predavala kot motivator na njihovih izobraževanjih.

Lani se je začel projekt organizacije Evropa Lions Akademije, pri katerem aktivno sodeluje.

Leta 2019 je kot prva in zaenkrat edina v Sloveniji pridobila certifikat LCIP Lions Certified Instructor Program (program za mednarodno certificirane predavatelje v Lions organizaciji), kar ji omogoča izvajanje usposabljanj na mednarodnih izobraževanjih.

Njena usposabljanja in delavnice so med lioni znane kot zelo zanimive, izžarevajo pozitivnost in so izjemno motivacijske. Delavnic in predavanj se  člani zelo radi udeležujejo, saj potekajo v sproščenem vzdušju in nemalokrat izzovejo pri udeležencih smeh, solze in pozitivna občutja. To je vzrok, da je dobila v LCI krogih vzdevek »The Queen of Motivation«.

Na izobraževanjih in delavnicah, ki jih je vodila Lorena, je do sedaj sodelovalo že več kot 600 Lions članov in članic iz Slovenije in iz drugih držav.