Rada jih imam, saj sem njihova Mama Hus

»Mama Hus« ni le blagovna znamka za umetniško poslikane piškotke, ki jih Lorena Hus izdeluje, temveč jo,  zaradi medsebojne sinergije in dolgoletnega sodelovanja, tako imenujejo mladi člani Leo klubov.  

Lorena Hus in LEO člani na LEO konvenciji
Lorena Hus in LEO člani na LEO konvenciji

Kot Lorena velikokrat poudari, imajo v njenem srcu Leo člani, ki ob odraščanju, šolskih obveznostih in drugih aktivnostih, iskreno in srčno s svojim delom na različne inovativne načine pomagajo drugim, posebno mesto.  Neštetokrat se je z največjim veseljem pridružila čudovitim deklicam, članicam Leo kluba Mavrice iz Celja, pri izvedbi različnih dogodkov za otroke s posebnimi potrebami na OŠ Glazija, skupaj so kuhale za stanovalce v Zavetišču za brezdomce ali pa izdelovale različne okraske za dobrodelni namen.       

Pravi, da ji vsakokrat srce poskoči od veselja, ko od sina, člana Leo kluba Celjski vitezi, zasliši znani stavek: »Mati, a lahko pomagaš?«. Takrat ve, da fantje spet pripravljajo kakšno jed za svojo dobrodelno stojnico. Njihov prispevek k dobrodelnosti v Sloveniji je izjemen, saj Leo člani poleg svojih aktivnosti, vedno pomagajo tudi Lions klubom – organizatorjem lions dobrodelnih dogodkov.

»Mladi Leo člani me vedno znova navdušijo s svojo iskrenostjo, mladostno energijo in številnimi novimi idejami, kako pomagati drugim. Rada jih imam, saj sem njihova Mama Hus«.