Tekli in pomagali dvema najstnikoma brez doma

LK Celje Mozaik organiziral dobrodelno akcijo »Tečem, da pomagam«, tokrat v virtualni obliki.

»Tečem, da pomagam« je tradicionalna dobrodelna akcija Lions Slovenija, ki se ji vsako leto pridruži tudi Lions klub Celje Mozaik. V Decembru 2021 smo kljub epidemiji izpeljale prireditev, čeprav v nekoliko drugačnem formatu.

Skoraj ves december smo tekli in hodili vsak zase ali v krogu najdražjih, skupaj smo prehodili in pretekli okrog 400 kilometrov.

Z donacijami smo pomagali dvema pomoči potrebnima najstnikova v stiski. 

Tudi za družabno plat smo poskrbele. Tokrat smo se z udeleženci družili na spletu v odlični družbi. Ob večerih smo na Zoom prazničnih druženjih gostile zanimive strokovnjake in ljudi z izjemnimi zgodbami in izkušnjami. Z nami so bili:

  • Brigita Fižuleto, profesorica športne vzgoje in kineziologinja, ki nam je povedala nekaj preprostih trikov kako poskrbeli zase in za svoje zdravje,
  • Dr. Dragan Kovačić, ki je predaval o srčno žilnih bolnikih v času Covid pandemije,
  • Petra Zlatoper, naša članica, ki je pripravila zanimivo in praktično video delavnico o tem, kako si lahko pripravimo zdrav obrok za v službo,
  • Nino Batagelj, ki mu je en sam skok v reko za zmeraj obrnil življenje na glavo.  Deset let kasneje živi življenje s polnimi pljuči. Predstavil je svojo zgodbo.
  • Brane But, dolgoletni Lions član, ki je slep. Predstavil nam je življenje tako, kot ga doživljajo slepi.

December je bil lep tudi zaradi vseh dobrih energij, ki smo jih izmenjali tekom dogodka.

Naj bo prehod v novo leto mehak, brez pretresov in potresov, poln miline, topline in radosti. Predvsem pa naj bo polno zdravja.