Tradicionalna božična stojnica znova povezala Celjane v dobrodelnosti

Tradicionalna božična stojnica znova povezala Celjane v dobrodelnosti

Tradicionalna Božična stojnica Lions kluba Celje Mozaik na celjski tržnici v soboto, 18.12.2021, je znova dokazala, da so Celjanke in Celjani tudi v težkih časih pripravljeni odpreti svoja srca za dober namen in ostati najbolj zvesti in najmočnejši podporniki naših dobrodelnih akcij.

Poleg škatel in kozarcev »jelenčkov«, napolnjenih z domačimi piškoti in pecivom naših članic, so letošnjo ponudbo na stojnici dopolnili še pekovski in kvačkani izdelki članic skupine za socialno aktivacijo albansko govorečih žensk, ki so se povezale z nami v želji, da tudi one prispevajo za dober namen.

Z veseljem smo opazovale, kako nam še pred zaključkom sobotnega dopoldneva hitro zmanjkuje dobrot, saj je to pomenilo, da bomo dosegle svoj namen in tokrat pomagale dvema mladostnikoma, ki ju je življenje postavilo pred izjemno težke izzive. Njuna mamica se bori z zelo težko boleznijo, babica pa je bila doslej njuna edina opora. Upamo, da bo naša pomoč prižgala novo upanje in jim vsaj malce polepšala praznike.

Naši skupini pa so bili na sosednji stojnici v spodbudo tudi fantje iz Lions kluba Celje, s katerimi pogosto drug ob drugem izvajamo dobrodelne akcije.

Vsem obiskovalcem naše božične stojnice se iskreno zahvaljujemo za  velikodušne prispevke, spodbudne besede, prijazne pohvale. Zaradi vas in z vami ohranjamo in nadaljujemo tradicijo dobrodelnosti, ki bo morda prav v teh predprazničnih dneh nekomu vrnila vero v dobroto soljudi.