Darilni boni za starejše v stiski

Darilni boni za starejše v stiski

Članice LK Celje Mozaik smo sredstva, zbrana na našem tradicionalnem Festivalu dežnikov in abažurjev, namenile za pomoč starejšim, ki so se znašli v socialni stiski. Tik pred iztekom leta 2021 smo podarile 26 darilnih bonov. Pri izboru prejemnikov so nam pomagali regijska koordinatorka projekta »Starejši za starejše« ga. Damjana Lavrenčič (23 prejemnikov), patronažna služba ZD Celje (1 prejemnik) in Center za pomoč na domu (2 prejemnika). Tako smo z darilom v času praznikov malce polepšali začetek leta 2022 tistim, ki so pomoč najbolj potrebovali.

    

 

 

 

 

Številne zahvale in pozitivni odzivi so potrdili, da je bila naša odločitev dobra in so sredstva res prišla v prave roke. Prostovoljci, ki so prejemnikom osebno predali bone v obliki desetakov City centra, so nam povedali, da so bili vsi obdarovanci prijetno presenečeni in seveda zelo veseli nepričakovanega darila.

Denar so namenili osnovnim potrebam ali pa so si izpolnili še kakšno manjšo željo, kot na primer nove tople copate, vzglavnik, rokavice, sladek priboljšek itd. Prijazni prostovoljci so poskrbeli tudi za manj mobilne obdarovance in odšli zanje po nakupih.     

 

Članice LK Celje Mozaik smo vesele, da smo v naš krog dobrih dejanj spet lahko vključile ranljivo skupino starejših. Pri tej akciji je pomembno vlogo igralo tudi učinkovito sodelovanje  koordinatorjev izbranih organizacij in društev upokojencev, s katerimi smo skupaj uspeli zarisati nasmeh na obraze starostnikov v širši celjski regiji.

Obdarimo starejše
Obdarimo starejše