Zbiramo sredstva za pomoč poplavljenim družinam

POMOČ

Prizadetim v hudi poplavi, ki je minule dni pustošila po Savinjski dolini, pomagamo tudi v Lions klubu Celje Mozaik»Skupaj nam bo uspelo!«

Na lastne oči smo se članice šle prepričat o stanju na terenu, takoj priskočile na pomoč z delom in čiščenjem. Pretresene od vsega, kar smo videle, smo se odločile, da je treba pomagati takoj.

Pomagale bomo direktno družinam.

Govorile smo s prizadetimi družinami, zgodbe dveh delimo z vami. Ena od njih je pred kratkim izgubila očeta in zdaj živijo od ene plače z dvema zelo pridnima sinovoma, katerih šolanje terja velike stroške. Sedaj jim je Savinja zalila hišo. Da bi bilo stanje še hujše, jim zdaj grozi še plaz nad hišo.   

Druga je mlada družina z dvomesečnim dojenčkom, ki si je življenje iz poplavljene hiše rešila tako, da so prebili strešna vrata in se povzpeli na podstrešje, ker jim je pritlično hišo v zelo kratkem času zalilo do stropa. Če jim le to ne bi uspelo, bi vsi trije utonili. Iz hiše so rešili le par vreč oblek in obutve. Vse ostalo v hiši je bilo uničeno. Hiša je zdaj opustošena, premočena, poškodovana in prazna, družina pa ima kredit za 30 let in strah v kosteh zaradi vsega, kar jih je doletelo. Psihično so na dnu. Sedaj živijo pri mami v majhnem stanovanju, ker nimajo kam.  

V klubu smo takoj stopile skupaj. Pomagale bomo tema dvema družinama, dnevno pa prihajajo že nove in nove žalostne zgodbe, ki nas pretresajo, vendar gremo naprej in pomagamo tudi njim. V klubu smo članice že zbrale in še zbiramo finančna sredstva, ki jih bomo namenile tem, nato pa še drugim prizadetim družinam.

Vesele bomo vsake finančne pomoči, ki prihaja na naš račun z namenom pomagati poplavljenim družinam.   

Direktno finančno pomoč, ki jo bo naš klub skrbno namenil neposredno prizadetim družinam, lahko nakažete na račun kluba:

Lions klub Celje Mozaik

Brodarjeva 24, 3000 Celje,  

številka računa/IBAN: SI56 0311 8100 1063 662 odprt pri SKB Celje,

referenca: 99,

namen: POPLAVE2023

koda namena: CHAR

 

Hvala, ker znamo stopiti skupaj in hvala ker pomagate.