Dobrodelni koncert skupine TRIUM

Dobrodelni koncert celjske glasbene skupine TRIUM v Plesnem forumu, ki je bil načrtovan za 15. marca 2024 žal zaradi bolezni v ansamblu ODPADE.
 **
**
TRIUM je slovenska pop-rock skupina, ki izvaja svežo, avtorsko glasbo. Novembra 2017 je izdala svoj prvi album z naslovom »Puzzle«, junija 2022 pa svoj drugi album »Sence na Luni«.
Skupino sestavljajo Mirko Videčnik-Sine (glavni vokal, ritem kitara), Roman Nussdorfer (solo in ritem kitara, back vokal), Peter Jeraj (bas kitara, kontrabas, back vokal) in Nejc Pustoslemšek (bobni, tolkala, specialni efekti, klaviature).
 
Predstavitev glasbenega prvenca Puzzle so imeli novembra 2017 v polno obiskani dvorani Plesnega foruma Celje. Sledili so številni nastopi in koncerti, med drugim v Špitalu v Celju, na Festivalu akustične glasbe v Grižah in v Nobelplatzu v Celju, v magičnem ambientu celjskega Lapidarija skupaj z gostoma Goranom Bojčevskim in Niko Kodrič. Posebno odmeven je bil njihov nastop kot predskupina na koncertu legendarne Jugo-Rock skupine “Riblja čorba” na Špici 2021.
Junija 2022 so na koncertu v celjskem Špitalu premierno predstavili pesmi z novega albuma »Sence na Luni« in takoj naleteli na navdušen odziv publike, septembra pa so nastopili še na Festivalu avtorske glasbe v Žalcu. Septembra 2023 so nastopili v »Klub Teatru« v Novi Gorici in predstavili svoj novi album »Sence na Luni« ter nekaj odmevnih skladb s prvega albuma. Decembra 2023 se je skupina predstavila v oddaji »Na sceni« z Jernejem Venetom na Valu 202. Posnetek: https://val202.rtvslo.si/podkast/na-sceni/4182673/175008397
Glasba skupine TRIUM je dostopna na Youtube kanalu TRIUM: https://www.youtube.com/@skupinatrium
Več o skupini na spletni strani TRIUM: https://skupinatrium.weebly.com/