Večer najlepših opernih in operetnih arij

Večer najlepših opernih in operetnih arij

V soboto, 18. 11. 2023 je bila v Narodnem domu  v Celju Lions kluba Celje Mozaik pripravil večer opernih in operetnih arij, kjer so nastopile vrhunske solistke; Andreja Zakonjšek Krt iz Celja, članica mariborske opere, Neja Gojanović iz Šibenika in Nela Šurić iz Zadra, na klavirju jih bo spremljala Gordana Pavić iz Šibenika. Glasbenice so s svojimi izjemnimi interpretacijami arij različnih mojstrov razvajale goste večera.

 

Dogodek, kot ga znajo popraviti srčen lionke, je bil poln emocij in prijateljstva. Obiskovalce so prevzeli mili in na trenutke energični soprani, ki so se izražali skozi operne arije iz Offenbachovih Hofmanovih pripovedk, do Dvorjakove Rusalke, Puccinijeve La Boheme, preko Mozartove Figarove svatbe do arij iz Bizetove opere Carmen ter še mnoge druge.

Več o nastopajočih lahko preberete TUKAJ.

Energija, prijateljstvo, ponos in dobrodelnost so povezali vse obiskovalce v polni dvorani Narodnega doma, kjer je članicam na koncu čestitala tudi letošnja guvernerka LIONS distrikta 129 Slovenija, Breda Pečovnik ter prijateljski Lions klubi iz Velenja, Gornje Radgone, Celja, Celje Keleia, Konjice Vita, Savinjske doline ter pobratene članice iz Lions kluba Zrinjevac iz Zagreba.

Članice Lions kluba Celje Mozaik so tako na najlepši možen način obeležile svoje bogato 25-letno dobrodelno delovanje. Njihovi glavni dobrodelni projekti, s katerimi pomagajo pomoči potrebnim, so v Celju dobro poznani: festival dežnikov, dobrodelne stojnice umetelnih slaščic, Tečem, da pomagam, Znani Celjeni kuhajo in seveda Donirana hrana, katero so leta 2013 začele izvajati prav članice Lions kluba Celje Mozaik skupaj s celjskimi lionsi in se danes izjava po vsej Sloveniji kot največji LIONS projekt v Sloveniji.

Iskrena hvala tudi vsem donatorjem, ki so pripomogli, da bomo z zbranimi sredstvi na dogodku lahko obdarili čim več starostnikov v času čarobnih božičnih praznikov. To so Lekarna Apoteka pri teatru, Dušan HUS mag.farm, FIVIA, VTV Velenje, Storkom, Grafika Gracer d.o.o., Vafra commerce, Makromikro grupa, Carmen Bohusch Coaching, Estetika Omnia in SAZAS.

 

Predstavljamo nastopajoče

Andreja Zakonjšek Krt

Andreja se je rodila v Celju, kjer tudi živi. Po diplomi iz Glasbene pedagogike na mariborski Pedagoški fakulteti je, prav tako z odliko, diplomirala še na oddelku za Koncertno petje na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.

    Andreja Zakonjšek Krt, sopranistka

Andreja Zakonjšek Krt, sopranistka

 

Je dolgoletna solistka, od leta 2015 pa tudi prvakinja Mariborske opere, ob tem tudi redna gostja ljubljanske Opere in mnogih koncertnih odrov.

Andreja Zakonjšek Krt je izjemna interpretka opernih in operetnih vlog kot tudi koncertnih vokalno-instrumentalnih del in samospevov. 

V ZKP (založbi kaset in plošč) RTV Slovenija sta izšli že dve njeni zgoščenki samospevov. Veliko je posnela tudi za arhiv RTV SLO.

Leta 2015 je za svoje vrhunsko operno poustvarjanje prejela nagrado Sama Smrkolja, edino stanovsko nagrado pri nas. Je prejemnica Srebrnega grba Občine Celje za leto 2016, v letu 2022 pa je prejela najvišje državno odlikovanje za svoje umetniške dosežke, nagrado Prešernovega sklada.

Njene vloge so pevsko in igralsko izvedene prepričljivo, so prava poslastica opernega petja, njene poglobljene interpretacije tako opernih, kot tudi koncertnih del in samospeva, sežejo globoko v srce.

Nela Šarić

 Nela Šarić je magistrirala na Akademiji za glasbo v Zagrebu (v razredu prof. Cynthie Hansell Bakić) in na #MednarodniAakademijiZaGlas v Walesu, kjer je svoj glas izpopolnila s priznanim tenoristom Dennisom O’Neillom in italijansko sopranistko Nuccio Focila. Na akademiji je sodelovala s številnimi uglednimi in priznanimi glasbeniki in pevci, vključno z Moom Richardom Bonyngejem in legendarno Dame Kiri Te Kanawa. Leta 2015 je sodelovala pri delu Mednarodne opere v Gijonu v Španiji.
Leta 2017 je na tekmovanju Riccardo Zandonai v Italiji prejela 1. nagrado žirije in nagrado tokijske metropolitanske operne fundacije, nato absolutno zmago na podelitvi glasovnih nagrad Stuart Burrows v Walesu in leto pred tem je na dunajskem tekmovanju Otto Edelmann osvojila 2. nagrado žirije.
Kot nagrajenka je prejela grb mesta Zadra za zgledne uspehe in dosežene rezultate na področju glasbene kulture.
Od leta 2011 je aktivna na pedagoškem delu, od jeseni 2022 pa je ustanoviteljica in umetniška vodja Glasbeno-odrskega studia ARIJA.
V letošnjem letu je postala solistka splitske opere.
Njena interpretacija in mladostni pristop očara že na prvi pogled (zvok).
Nelino petje je neizmeren užitek, pridite in poslušajte ta angelski zvok!
Nela Šarić
Nela Šarić
 

Nera Gojanović

#NeraGojanović je diplomirala na Glasbeni akademiji v Zagrebu v klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Diplomirala je leta 2003 in vpisala magisterij na akademiji v Zagrebu v klasi primadone Nelli Manuilenko.
Pedagoško delo je opravljala kot profesorica petja na Glasbeni šoli Ivana Lukačića v Šibeniku.
V svojem dosedanjem umetniškem delu je imela pomembne koncerte in pomembne vloge v hrvaških opernih produkcijah.
Kot predstavnica Hrvaške je odpotovala na Tajvan in Filipine, kjer je sodelovala pri delu Svetovnega pevskega zbora.
Od februarja 2008 je zaposlena v Hrvaškem narodnem gledališču v Šibeniku.
Je članica Hrvaškega društva glasbenih umetnikov.
Njen mezzosopran je nekaj posebnega, privleče s svojo močjo, je odločen in globok, a hkrati nežen in topel.
Nera Gojanović
Nera Gojanović
Pridite uživati z nami na koncertu opernih in operetnih arij ob 25. obletnici delovanja kluba. Spremljajte nas na Facebook strani:  Lions Klub Celje Mozaik.