S Festivalom dežnikov odprli srca Celjanov

S Festivalom dežnikov odprli srca Celjanov

V meglenem sobotnem dopoldnevu, ko je že dišalo po dežju, so v centru Celja članice Lions kluba Celje Mozaik razprostrle živopisne ročno poslikane dežnike in poslikane bombažne vrečke ter abažurje. Celjani in obiskovalci Celja že poznajo tradicionalni dobrodelni projekt in so si z veseljem ogledali letošnje poslikave. V zameno za dobrodelne prispevke so poslikane izdelke odnesli domov.

Organizatorke festivala dežnikov - članice Lions kluba Celje Mozaik pri zbiranju dobrodelnih prispevkov na festivalu
Organizatorke festivala dežnikov – članice Lions kluba Celje Mozaik pri zbiranju dobrodelnih prispevkov na festivalu

Dobrodelni festival je vsako leto namenjen pomoči ranljivim skupinam, tako so tudi tokratni izkupiček organizatorke namenile mladostnikoma, ki sta se znašla v hudi življenjski stiski.

Ročno poslikani dežniki
Ročno poslikani dežniki
Festival dežnikov Lions klub Celje Mozaik 2022
Festival dežnikov Lions klub Celje Mozaik 2022

Vzdušje na festivalu so popestrile plesalke Orientalske plesne skupine Sayyidah  

Zahvala slikarjem in donatorjem

SLIKARJI: Dežnike in vrečke so za letošnji festival poslikali: Anita Gašperšič, Dare Zavšek, Maja Košir, Tatjana Dremelj, Amina Kolarič, Nina Ploštajner; člani KPD Svoboda Celje: Živka Vihtelič Vadlan, Marinka Krajec, Stanka Kodrnja, Cvetka Plut, Mija Drobnič, Alica Javšnik in Vlado Čepin; članice Lions kluba Celje Mozaik: Lorena Hus, Štefi Videčnik, Daša Gregorin Štiftar, Klavdija Sitar, Tatjana Hren, Darja Štiherl, Cvetka Kovačič, Jerica Selič in še nekateri drugi likovni ustvarjalci. Zahvala vsem ustvarjalcem, ki so dobrodelno sodelovali v projektu.  

DONATORJI na letošnjem festivalu dežnikov so bili: Juteks, d.o.o., Žalec, Eurostil, čistilni servis, d.o.o. Vafra Commerce d.o.o., Štore in Fivia d.o.o., Vojnik. Lions klub donacije za namen tega festivala zbira še vse do konca novembra na TRR kluba. Projekt je podprla tudi Mestna občina Celje.

Lions klub Celje Mozaik se prisrčno zahvaljuje vsem slikarjem, ki so poslikali dežnike in vrečke, saj je njihovo umetniško ustvarjanje nepogrešljiv doprinos k uspehu in dobrodelnosti tega projekta. Prav tako zahvala velja donatorjem na festivalu.

Vzdušje na festivalu so popestrile plesalke Orientalske plesne skupine Sayydah.
Vzdušje na festivalu so popestrile plesalke Orientalske plesne skupine Sayyidah
Ročno poslikane bombažne vrečke
Ročno poslikane bombažne vrečke