Zaključek natečaja »plakat miru« 2022-23

Zaključek natečaja »plakat miru« 2022-23

Mesec november je v lionizmu potekal v znamenju natečaja »Plakat miru«, v okviru katerega so otroci po vsem svetu letos risali na temo »Naj te vodi sočutje«.

risbe iz plakata miru v Celju
finalne risb iz Lions projekta Plakat miru

V Celju sodelovalo kar 9 osnovnih šol

Lanski izjemen uspeh Slovenije z zmago  plakata osnovnošolke Anje Rožen v svetovnem merilu ter naša intenzivna promocija Lions natečaja sta zagotovo prispevala k uspehu letošnje akcije Lions kluba Celje Mozaik, saj je letos izmed celjskih osnovnih šol sodelovalo v Plakatu miru kar rekordni 9 celjskih osnovnih šol:  II.OŠ Celje, III.OŠ Celje, IV.OŠ Celje, OŠ Glazija, OŠ Lava, OŠ Ljubečna, OŠ Frana Roša in OŠ Frana Kranjca.

Komisija izbira finalne risbe za Plakat miru v Celju
Komisija izbira finalne risbe za Lions projekt Plakat miru v Celju

Ravnatelji in mentorji šol so s sodelovanjem pokazali, da so prepoznali pomembnost širjenja letošnjega sporočila o sočutju med mladimi, ki hkrati predstavlja možnost spodbujanja kreativnosti in izražanja čustev skozi umetnost.

Izbor je bil težak

Naša 3-članska komisija v sestavi: Nina Ploštajner, Tomaž Milač, in Tatjana Hren je imela težko nalogo, ko je med več kot 40 prispelimi likovnimi deli izbirala 10 najboljših za nadaljnje tekmovanje na ravni Distrikta 129 – Slovenija. Na izboru so bile prisotne tudi koordinatorice projekta Viljana Brinovec, Darja Štiherl in Tatjana Prapotnik.

Kar dve risbi v slovenskem finalnem izboru

Plakat miru 2022-23_Avtor: Eva Delfin_ OŠ Lava Celje_ uvrščena med 24 finalistov na nivoju Lions Distrikta D129- Slovenija_ otrok tolaži drugega otroka
Plakat miru 2022-23_Avtor: Eva Delfin_ OŠ Lava Celje_ uvrščena med 24 finalistov na nivoju Lions Distrikta D129- Slovenija
Plakat miru 2022-23_Avtor: Alja Tutundžič_ IV. OŠ Celje Celje_ uvrščena med 24 finalistov na nivoju Lions Distrikta D129- Slovenija
Plakat miru 2022-23_Avtor: Alja Tutundžič_ IV. OŠ Celje Celje_ uvrščena med 24 finalistov na nivoju Lions Distrikta D129- Slovenija

Izjemno smo veseli in ponosni, da sta se kar dve likovni deli dveh učenk celjskih osnovnih šol uvrstili med 24 finalistov na državnem tekmovanju v Ljubljani. To sta učenki Ajla Tutundžić iz IV. OŠ Celje z mentorico Nives Žirovnik in Eva Delfin iz OŠ Lava z mentorico Katjo Kovše.

Več o poteku natečaja na ravni Distrikta 129 in letošnji zmagovalki za finalno tekmovanje v ZDA si lahko preberete TUKAJ.