Finale Plakat miru v Celju

Lions klub Celje Mozaik je v Osrednji knjižnici Celje pripravil zaključno prireditev in razstavo Lions projekta »Plakat miru« na nivoju Lions distrikta 129 Slovenija. Tema tokratnega plakata miru je bila »Upajmo si sanjati«. Mladi med 11. – 13. letom starosti so na plakatih narisali, kako bodo svoje sanje o mirnem svetu spremenili v resničnost.
Na LIONS natečaju, ki že 36 let poteka po vsem svetu, je letos v Sloveniji sodelovalo 37 klubov. V finalni izbor iz različnih osnovnih šol je prispelo 135 plakatov. Med 24 finalisti je bilo največ finalistov izbranih med plakati, poslanimi s strani Lions kluba Celje Mozaik in sicer štirje, med njimi tudi zmagovalni plakat, ki ga je narisala Tina Bartolič iz 1. osnovne šole Celje pod mentorstvom Taje Naraks.
Dogodka so se udeležili Breda Pečovnik, guvernerka LIONS Slovenija, Klemen Valter, pooblaščenec za Plakat miru, učenci, ki so narisali finalne plakate, njihovi mentorji in starši.
Plakat miru
Dogodek je skupaj s članicami Lions kluba pripravila in moderirala Darja Štiherl, ki je v LK Celje Mozaik pooblaščena za projekt Plakat miru.
Otroci, avtorji finalnih plakatov ter mentorji so po kulturnem in glasbenem programu prejeli priznanja, nato so si skupaj ogledali razstavo, ki je postavljena v 2. nadstropju Osrednje knjižnice Celje. Po dogodku so otroci obiskali Tehnopark v Celju, kjer jih je pričakal tudi priljubljeni Tehnoparkov robot.
 
Finalisti Plakata miru
Finalisti Plakata miru
Dogodek so omogočili: Lions klub Celje Mozaik, Lions Slovenija distrikt 129, Osrednja knjižnica Celje, SIC Alme M. Karlin Celje, Tehnopark Celje, Lions klub Celje Keleia in Duo Del Negro.